Поредната тежка катастрофа, в която  21- годишен пловдивчанин профуча с

...
Поредната тежка катастрофа, в която  21- годишен пловдивчанин профуча с
Коментари Харесай

Пловдивчани на улицата - игра на карти без козове!

Поредната тежка злополука, в която  21- годишен пловдивчанин профуча с 200 км/час по бул. „ Руски ” и почина на място, убийвайки своя другарка и ранявайки още двама за следващ път повдигна въпроси, които публицисти и жители задават след всеки кървясъл случай на пътя. Въпросите, които остават без отговор, а по-късно се не помнят до идната злополука. Въпросите са същите, които задавахме преди 7 години, когато 26-годишният Любомир Трайков  почерни три фамилии.
Кой е отговорен?Прочетете още
Разбира се, това е главната тематика на полемиката, която се разгоря в обществените мрежи и форумите.

Според коментиращи, главен провинен за нещастието е пловдивската полиция. Към управлението на регионалната дирекция и слабата работа на КАТ са ориентирани най- доста от рецензиите.

Ето и някои от мненията на пловдивчани:

* Свидетели сме на обстоятелството, че към този момент десетки години Общината и полицията не подхващат нищо. Това е по този начин, тъй като тези извършители са техните лични деца, а самите те споделят същите полезности и идеали, усещат се безнаказани и парадират с материалното.

  * Полицията в Пловдив е абдикирала и се държи като щраус със заровена глава в пясъка. Това господа служители на реда, че се криете да не ги видите не ви оказва помощ!! На вашата съвест е, господин началник на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи! Булевардите на града са се трансформирали в писти а служителите на реда спят в патрулките!! Ако имаше камери дали това щеше да се случи?

  * Аз пребивавам на бул.България,почти против 3то РПУ.Дълги години, всяка вечер,се вършат гонки с доста висока скорост(и шум).Няма патрулка,няма нищо,само дюнери и пици.Ако зависи от мен,бих оставила останките там,където са-за наставление.

*Аре аз за " Найчо Цанов " няма да си разтварям устата. МВР Пловдив спите, а ние не можем! Дремете си под новия надлез на сушина и не ви дреме. Що не им изтряскате палките вечер.

*Ела на Парк " Отдих и просвета " пред хотел " Ландмарк ", има рали всяка нощ, освен мотоциклетисти, само че и изроди с леки коли, махнали заглушителите. Какво има да приказваме, 100 осемдесет хиляди пъти писахме, звъняхме, и нищо не става. Аз не си припомням да сме спали на отворен прозорец. А необразования ганя желае рашка, без да осъзнава, че ще стане още по зле. Докато не се пролее кръв за независимост в България, промени не чакайте. Сигурна съм, че никой няма да излезе на огромен митинг. Не им пука дори за децата им, единствено като помисля ми става ужасно какво изпитват родителите на починалите деца, не оня келеш който караше, а другите деца.

* Слушахте ли изявлението с началника на КАТ Пловдив?

Младежът имал 16 нарушавания за 3 години, само че това не го предписание рисков водач!?? Та той от дълго време трябваше да е без брошура! Но майка му работи в КАТ, нали... Тук е казусът. Отново законите са за едни, а други са над тях!

И при тази ужасна покруса с убийството на почтен (момичето до шофьора) началникът на КАТ се пробва да омаловажи безумното шофиране- пътят бил влажен, не бил видял той километража и така нататък

Докато законите се ползват изборно, до момента в който над някои има подкрепи, убийствата ще не престават.

* Водачът е бил с 16 акта за нарушавания - без колан, липса на отдалеченост, причина за ПТП и други И излезе един еднообразен и сподели, че това са нарушавания, които прави ВСЕКИ лидер. Пълна малоумщина!

Това са единствено една дребна част от постовете, които демонстрират какво е мнението на пловдивчани за работата на пловдивската пътна полиция. Тук е и мястото да напомним, че Пловдив е отпред в черната статистика с най- доста починали в страната, като изпреварва даже столицата. От друга страна България също е в челните места по брой на починали при пътни катастрофи в Европа. За страдание тази наклонност се резервира и работата по линия на пътната безопасност  явно въобще не е задоволителна.

На второ място като причина за злополуката, хората сочат слабия наставнически надзор.   Мнозина са на мение, че неприятното образование и чалгаризацията на няколко генерации, дотолкоз са трансформирали ценностната система на младежите, че за огромна част от тях законите са просто една досадна детайлност.

* Поредната зверска покруса в Пловдив. Без война, се избихме по пътищата. Как не схванаха, че не е най-голямото достижение в живота да ти купят скъпа кола и да се утрепаш с 200км/час в центъра на града, пийнал или дрогиран, или просто без да мислиш!? С тази камплексарщина и метод на шофиране, какъв брой още тъга би трябвало да има с тези автокатастрофи!? Във връзка със снощната зверска злополука на бул.Руски, в гр.Пловдив и освен за нея. Призовавам всички хора!!! Ако имате такива Шумахеровци във вашата компания просто не се качвайте при тях, дано си трошат единствено своите глави. Няма смисъл да разплаквате и вашите родственици. Благодаря за вниманието! Пожелавам безаварийно шофиране на всички! Жалко за младите животи. Бог да ги елементарни!

  * Не, не, не! Полицията не може нищо да направи, в случай че ще и турската да е. Камери, но бала, ще го спрат ли камерите мамино-татиното синче, евентуално надрусано, да прави нелепости? Ами не. Работата е изтървана и връщане обратно няма, фамилията, положителното образование къде са? Някога ги имаше, ще се върнат ли? Не! Тогава остава естественият асортимент, който си прави работата, стига да не страдат почтени. Тези, които са били в колата не са почтени. Те са се кефили на геройството на келеша. Мир на праха им!

* Правили сме нелепости, имали сме се за безсмъртни, но на тази възраст като сме ходили по дискотека или сме пили пред някоя градинка, не сме имали пари даже за такси, се прибирахме пеш… кой дава на тези хора мощен джип при изискване, че се допуска, че излизат на открито да се напият и поради някогашната история с провинената или се допуска, че в случай че го спрат ще каже името на майка си и до там и ето го резултата драматичен в този момент.

* Както и да звучи, не мога да съжаля фамилиите на жертвите. Въпрос на обикновено възприятие за самозапазване... Ако на това не научиш детето си, къде си тръгнал?! За образование няма да разтварям приказка... Достатъчно е човек да се разноски към храм-паметника " Св. Александър Невски " в идващите десетина дни, с цел да види " светлото " ни бъдеще, което пали димки, надува чалга, чупи шишета и хвърля отпадъци пред очите на задграничните посетители на София.

  * Първопричината е фамилията, по-късно са законите и по-късно са проверяващите облечени в закон. Как по този начин този юноша има 16 акта, по какъв начин по този начин кара такава мощна кола и то фирмена и още доста въпроси......

* Не съм съгласна, че тъкмо подобен вид катастрофи, със скъпи и огромни коли, карани от лица, които не са положили труд с цел да се снабдят с такова имущество, измежду нощ, или денем, без значение има ли превишена доза на алкохол и/или други упойващи субстанции (а постоянно и това съпътства този вид произшествия) лежат и з ц я л о на съвестта не полиция/КАТ и други държавни органи….има и нещо друго, което е фактор и причина за такива злополуки: образование и ценностна система, които не лежат даже напълно и в просветителната система, само че и в тази на фамилиите от които произлизат участниците в такива произшествия…..включително и тези участници, съпътстващи шофьора…..не дай Боже да има починали и потърпевши почтени на пътя и тротоарите, а всички знаем, че постоянно тъкмо те дори са жертвите…..

Пловдивчани се съмняват и че цялата истина за произшествието ще излезе нескрито.

* 100% няма да открият алкохол и наркотични субстанции!

* Прокурорът съзнателно не сподели, какво е открито в колата, с цел да може след това да го скрият!

* Дали и различен път е карал по този начин? Със сигурност. Дали е разчитал на връзките си в КАТ, в случай че го спрат за такова шофиране? Със сигурност, а може би и се е възползвал от тях не един път. Понякога родителите, в желанието си да улеснят живота на децата си, им вършат доста неприятна услуга и резултатите са трагични. Съболезнования на родителите! За тях Ада занапред стартира.

* Шофиралият юноша има 16 регистрирани нарушавания за единствено тригодишен шофьорски стаж, само че споделиха, че били леки, по тази причина не бил " рисков " водач. Първо - такова голямо количество, въпреки и леки нарушавания, приказва за редовно тъпчене на разпоредбите за придвижване и в последна смека е довело до голямото нарушаване, предизвикало гибелта на двама души. Може би КАТ би трябвало да си преразгледат критериите. Второ - в случай, че майка му работи в КАТ остава подозрението дали част от записаните нарушавания не са " намалени по сан " или пък има и още, които са укрити - да вземем за пример споделиха, че четири пъти бил без защитен колан, което, съгласно мен, е относително рядко записано нарушаване. Трето - и при предходни тежки произшествия при каране с безумна скорост излизаха информации, че предизвикалите ги имат много предходни регистрирани нарушавания. Нещо доста съществено куца в системата на КАТ, но доста. Вече не знам за кой път " изпускат " рецидивисти да предизвикват извънредно тежки произшествия.

Законодателят също е под прицела на публичното мнение.

* Нали се бореха с пътния травматизъм и смъртност!!!?... Съсипват хората с тези проби за опиати, които демонстрират подправени резултати. Съсипаха хиляди ориси!!! А резултати няма! Пропаднала мутренска и милиционерска страна!

Законодателните промени, които се вършат на парче, са с извънредно противоречиви резултати.  Очевидно нито санкциите, нито отнемането на колите, дават предстоящият резултат. А и в последна сметка какво значение има размера на санкциите, в случай че страната не може да си ги събере. Около 50% от  глобите  остават в графата „ дължими ”  и след няколко години отпадат по отминалост.

Гражданите задават и резонния въпрос:  

Защо в 21 век вторият по величина град в българия не разполага със система за видеонаблюдение, с която нарушителите да бъдат засичани, разпознавани и глобявани?

Защо десетки пловдивчани са получавали санкции от Италия, Австрия, Франция, Германия даже да са пътували с кола чартърен, само че нищо сходно не може да се случи на един локален извършител? Тук към този момент рецензиите са към общинските управляващи, които не са вложили в едно от най- значимите за града неща. За страдание към момента не се е намерило ръководство, което дружно с управлението на Министерство на вътрешните работи да провежда съвременна система за видеонаблюдение, която сигурно ще дисциплинира пътните хулигани.

Като цяло емпатията на обществото по случая е много лимитирана и хората показват съчуствие най- към този момент към служителя на пожарната, който пострада тежко по време на избавителната интервенция. И, несъмнено, към чинара, който в действителност се оказа сефора.

Днес, на мястото на нещастието има сложени цветя, бутилка водка и тесте карти. Последните са добра метафора на протичащото се по улиците на Пловдив. Всеки ден животът на пловдивчани е като игра на карти. Само, че множеството от нас нямат никакви козове. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР